вівторок, 19 червня 2012 11:00

Колесніченко "знає, любить і вільно говорить українською", але ніколи не носив вишиванку

Колесніченко "знає, любить і вільно говорить українською", але ніколи не носив вишиванку
Вадим Колесніченко назвав брехнею заяви парламентарів. Фото: sannews.com.ua

"Регіонал" Вадим Колесніченко назвав брехнею заяви "нунсівця" Геннадія Москаля і комуніста Леоніда Грача про те, що в 90-х роках в Криму він захищав українську мову і носив вишиванку.

За словами Колесніченка, Москаль прибув до Криму тільки в 1997 році, тоді як він був депутатом Верховної ради Криму до 1994 року.

"Так склалося, що мені жодного разу в своєму житті не довелося надіти вишиванку, і з цього приводу жоден парламентарій Криму до мене ніяких претензій не мав", - зазначив депутат.

Також "регіонал" повідомив, що з 1990 по 1994 рік він одночасно був депутатом Ялтинської міської ради і Верховної ради Республіки Крим. Колесніченко підкреслив, що будь-який бажаючий може витребувати стенограми роботи і переконатися, що всі його виступи виголошувалися російською мовою.

"При цьому я знаю, люблю і вільно розмовляю українською мовою - ніколи цього не приховував, не вважав предметом особливої ??гордості, і не бачу в цьому якоїсь особливої ??таємниці. Більш того, після прийняття Конституції Республіки Крим, в розробці якої брав особисту участь, я почав вчити ще й кримсько-татарську мову, так як вона була оголошена офіційною мовою Республіки ", - заявив Колесніченко.

Крім того, Вадим Колесніченко нагадав, що, працюючи над створенням Демократичної платформи в КПРС в Ялтинський міськкомі, вже тоді перебував в особистому конфлікті з паном Грачем через його методи роботи.

Нагадаємо, раніше депутат Геннадій Москаль заявив, що автор скандального мовного законопроекту Вадим Колесніченко, будучи депутатом Верховної ради Криму, розмовляв виключно українською мовою і носив національну вишиту сорочку. У свою чергу, комуніст Леонід Грач заявив, що після розпаду Радянського Союзу Колесніченко захищав українську мову в Криму і дійсно носив вишиванку.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко "знає, любить і вільно говорить українською", але ніколи не носив вишиванку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути