Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2012 09:42

"Регіонал" розповів, як багаті годуватимуть бідних після ухвалення податку на розкіш

"Регіонал" розповів, як багаті годуватимуть бідних після ухвалення податку на розкіш
Олексій Плотніков переконаний, що багатії не ухилятимуться від сплати цього податку. Фото: www.radiosvoboda.org

У Партії регіонів хочуть, щоб "багаті годували бідних", і переконані, що заможні громадяни податок на розкіш уникати не будуть.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.

"Теза "багаті нагодує бідних" - це актуально. Багаті повинні піклуватися про бідних в державі. Вони мають сплачувати додаткові податки на свої надприбутки з тим, щоб ці податки відповідно фінансували бідних громадян", - наголосив нардеп.

Він також підкреслив, що для України це питання найбільш актуальне.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи чи будуть заможні люди таки платити цей податок і чи не ухилятимуться від нього, Плотніков запевнив:

"Є проект закону, який буде прийнято як закон. Ухиляння від сплати цих податків нічим не буде легшим, ніж ухиляння від сплати інших податків. Тобто, це карне порушення. Це порушення українського законодавства. Тому, безперечно, свідомі громадяни, які сплачують зараз податки, вони будуть сплачувати і той податок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента вірять, що депутати підтримають податок на розкіш

"Там передбачено додаткове обкладання житла, площею  вище 200 кв м, обкладання будинків вище 500 кв м., обкладання золота, діамантів і всього іншого. Там багато позицій, але цей закон не про яхти і діамантах", - наголосив він.

Він зазначив, що багаті люди - це ті громадяни, чиї доходи суттєво перевищують мінімальну середню заробітну плату. "Що стосується критеріїв, то там вони не прописані. Обрана певна сума мінімальних заробітних плат, після чого вважаються громадяни багатими", - підкреслив Плотніков.

"Регіонал" також розповів, що різниця в інформації щодо того, скільки додаткових надходжень до бюджету буде внаслідок ухвалення цього законопроекту, пов'язана з тим, що 1млрд 200 тис гривень передбачалось отримати після нового року, а 500 млн гривень мали надійти до бюджету після його введення до кінця цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, як багаті годуватимуть бідних після ухвалення податку на розкіш ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути