четвер, 14 червня 2012 14:00

Кириленко спрогнозував, що олігархи не платитимуть податок на розкіш

Кириленко спрогнозував, що олігархи не платитимуть податок на розкіш
В'ячеслав Кириленко вважає, що насамперед слід вивести економіку з тіні. Фото: genshtab.censor.net.ua

Найбагатші люди України податок на розкіш платити не будуть, бо вони вже давно закордонні люди. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко.

"Податок потрібний, але головна проблема в його реалізації. Щоб податок за розкіш у результаті не платили незаможні. У теперішньої влади такий підхід до цієї справи, що їхні ініціативи закінчуються тим, що податок платить той, хто платити не може. Треба згадати Податковий кодекс, в якому теж мав бути цей податок на розкіш", - наголосив Кириленко.

Він зазначив, що в опозиції були дискусії щодо закону про податок на розкіш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді домовились про податок на розкіш - середній клас не чіпатимуть

"У будь-якому випадку опозиція дасть консолідовану альтернативу цьому закону. Якщо більшість знову піде шляхом проламування, то вони не будуть брати до уваги жодних зауважень. А якщо підуть шляхом діалогу, то тоді частина наших пропозицій буде врахована", - спрогнозував нардеп.

За його словами, дуже багаті люди, які мають платити цей податок, "не те, що не живуть в Україні, а навіть кнопки за них у парламенті натискають інші люди".

"Розкіш — це яхти, літаки, наддорогі засоби пересування. Вони мають їх закордоном. Реально перед введенням закону економіка має бути виведена з тіні, і доходи повинні декларуватись по-білому. А оскільки економіка все рівно в тіні, то тому податок на розкіш працює на маленьку частину населення" - підсумував Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко спрогнозував, що олігархи не платитимуть податок на розкіш ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути