вівторок, 12 червня 2012 14:12

Податок на розкіш за планом Кабміну нічого не дасть - "бютівці"

Податок на розкіш за планом Кабміну нічого не  дасть - "бютівці"
Ольга Боднар каже, що треба вивчити світовий досвід,а потім вже вводити податок на розкіш. Фото: obozrevatel.com

В країнах Європи податок на розкіш - вже давно нормальна практика.

Про це сказала народний депутатт від "БЮТ -Батьківщина" Ольга Боднар під час прес-конферекції присвяченої проекту змін до Податкового кодексу щодо введення податку на розкіш.

За її словами, коли у Франції був введений подібний податок, то багаті люди зібралися їхати жити у Бельгію, а Франція почала втрачати гроші. Боднар також зазначила, що Греції податок на розкіш теж нічого не приніс. А Франція після переїзду багатих людей до Бельгії почала втрачати 25-28 мільйонів євро на рік.

"Треба стимулювати багатих людей. Я знаю, що ще було подано кілька альтернативних законопроектів, але вони не були обговорені",  додала вона.

Також вона сказала, що скоріш за все цей законопроект буде проголосований у першому читанні і буде команда  голосувати не за альтернативні законопроекти, а за кабмінівський.

"Я подивилася на зріз того, що відбувається у країнах світу та Європи стосовно закону на розкіш, який для них вже давно став константою. Я подивилася, що ж краще працює. В Італії з 2011 року існує план "Врятувати Італію". Барак Обама намагається залучити до цього податку тих у кого дохід більше 1 мільйона доларів. А в Італії люди намагаються обійти податок і Італія нічого не отримала",  - акцентувала Боднар.

Політик також зазначила, що уряд введенням цього законопроекту хоче отримувати 500 мільйонів гривень на рік і взяв за основу складну систему, що не спрацьовує в інших країнах. Тим паче, що мобільні телефони, антикваріант, коштовності, хутра, годинники та зброю неможливо проконтролювати.

 

Зараз ви читаєте новину «Податок на розкіш за планом Кабміну нічого не дасть - "бютівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути