вівторок, 12 червня 2012 16:27

Комуністи хочуть обкласти багатіїв податком понад 70% - як у Франції

Комуністи хочуть обкласти багатіїв податком понад 70% - як у Франції
Олександр Голуб каже, що платити податки мають навіть нерезиденти. Фото: obozrevatel.com

Податок на розкіш повинні платити не тільки громадяни, а й нерезиденти країни.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

"Не дивлячись на те, що фракція комуністів знаходиться  у парламентській більшості, ми достатньо критично  оцінювали  варіанти законопроектів.  Законопроект, що представляє влада, не вирішує всіх задач. За суттю, ми так і не отримали прогресивну шкалу оподаткування. Якщо люди отримують більше, вони мають платити більше податків. В багатьох країнах цей механізм випробований. Нещодавно новий президент Франції запропонував ввести податок для тих, чий прибуток за рік більш ніж один мільйон євро. Для таких людей податок має бути 72-78%.  Середній клас в умовах України  дуже відносне поняття. Бідні люди, яких сьогодні десь 90%, платять за тарифи та їжу практично 100% свого прибутку. Обкладати цих людей додатковим податком було б дивно, - сказав Голуб.

Він зазначив, що на погляд комуністів основний тягар податку повинні нести великі фінансові компанії, великі бізнесмени та  олігархи, які дуже часто від нього ухиляються.

"Законопроект дозволяє ухилятись від податку, переписавши майно не на фізичних, а на юридичних осіб. Яхта чи  "Бентлі" можуть належати якійсь фірмі, організації, яка не платитиме з нього податок. У  нашому законопроекті ми пропонуємо  включити цей податок при купівлі або оподатковувати не лише фізичну, але і юридичну особу. Це діє в багатьох країнах", - додав нардеп.

Також комуніст зазначив, що коли йде мова про великі суми, то податок мають сплачувати не тільки громадяни України, а  й нерезиденти.

" В нашій країні існує велика кількість людей, що володіють землею та підприємствами, і які не будуть підпадати під ці податки. У Франції з 1988 року діє норма за якою, якщо  твоя  власність перевищує вартість в 700 тисяч євро, навіть якщо ти не громадянин Франції ,ти повинен платити податок. Така ж норма потрібна і в Україні", - зауважив він.

Крім того, народний депутат зазначив, що комуністи будуть голосувати за проект змін до Податкового кодексу щодо введення податку на розкіш, що поданий урядом.

"Законопроект комуністів був провалений. За нього не проголосували ні опозиція, ні партія влади. Але податок на розкіш має бути. Ми будемо за нього голосувати. Гадаю, що перше читання він пройде ще до відпусток у парламенті", - сказав Голуб.
.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи хочуть обкласти багатіїв податком понад 70% - як у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути