вівторок, 27 березня 2012 11:33

У БЮТ хочуть обережно ввести податок на розкіш, аби не налякати багатіїв

У БЮТ хочуть обережно ввести податок на розкіш, аби не налякати багатіїв

У парламентській фракції "БЮТ-Батьківщина" вважають, що податок на розкіш потрібно вводити обережно, оскільки інакше "можна відбити бажання засвічувати гроші й загнати все в тінь".

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко.

"Я б хотів, щоб люди чесно платили прогресивні податки з своїх заробітків і не підпадали під тиск держави", - уточнив бютівець.

На його думку законопроект про оподаткування розкоші віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка – це піар-акція, в якій влада хоче показати, що вона добра і нібито береться за багатих.

"Але подивіться. У жодного мільярдера в три рази статки не зростали, як це відбувається за чинної влади регіоналів. Більшість обленерго не потрапляла раніше в руки однієї людини", - наголосив Бондаренко.

Крім того, говорячи про те, чи має він розкіш, депутат відзначив: "Я маю одну третину площі квартири, в якій проживає сьогодні моя донька. А сам живу у будинку за містом в селі Бузова. Площа будинку менше 60 метрів – у мене там є робочий кабінет, одна спальня. І мені цього достатньо для життя", - запевнив політик.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович висловив впевненість у тому, що Верховна Рада схвалить закон про податок на розкіш.

Як повідомлялося, уряд збирається обкласти доходи багатих підвищеними податками, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, ті, хто має більш як 100 тисяч гривень на місяць, повинні платити не 17% податку на прибуток, а 30-40%.

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ хочуть обережно ввести податок на розкіш, аби не налякати багатіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути