понеділок, 18 червня 2012 09:15

Податок на розкіш мали ввести ще в минулому році, але його доопрацьовували - Плотніков

Податок на розкіш мали ввести ще в минулому році, але його доопрацьовували - Плотніков
Олексій Плотніков запевнив, що податок вводиться не на догоду МВФ. Фото: durdom.in.ua

У Кабінеті міністрів було кілька варіантів податку на розкіш, та зараз вони вже консолідовані.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.

Він запевнив, що ідея виникла не зараз і з виборами вона не пов'язана.

"Коли ми приймали Податковий кодекс, там був відповідний розділ, який включав додаткове обкладання податками предметів розкоші, про що якраз мова і йдеться. Коли ми приймали Податковий кодекс, щось ще не було доопрацьовано і цей податок не запрацював тою мірою, якою треба. Тоді було визначено, що треба запровадити окремий закон. Те, що він залежав до сьогодні — це не свідчення, що хтось його гальмував, або тягнув", - наголосив "регіонал".

За словами Плотнікова, податок на розкіш був готовий перед Новим роком і після Нового року. Наразі Кабмін узгодив остаточний варіант законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко запропонував прив'язати податок на нерухомість до вартості житла

"Було дві версії законопроекту: міністерства соціальних питань та міністерства фінансів. Потім гармонізували ці версії. Тобто, в принципі, це нормальний процес. Хотілося, щоб воно було ще раніше. Але так трапилося. Та зараз законопроект вже  внесено у Верховну Раду", - підкреслив нардеп.

Плотніков уточнив: "Кабінет міністрів консолідував певні думки, у тому числі в межах Кабміну. Дійсно, була версія міністерства соціальних питань, дійсно була версія міністерства фінансів, були зауваження інших міністерств. Тобто, ішла кропітка робота з консолідації цих позицій, в тому числі враховуючи і експертні зауваження та інше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ хочуть обережно ввести податок на розкіш, аби не налякати багатіїв

Він також підтвердив, що Міжнародний валютний фонд ставив однією з умов введення цього податку, але запевнив, що вимоги МВФ не стали вирішальними у цьому питанні.

"Те, що Міжнародний валютний фонд серед іншого пропонує прийняти такий закон - відповідає дійсності. Але це не було поштовхом. Вийшло, що збігається думка МВФ з нашою внутрішньою думкою", - підкрселив Плотніков.

Зараз ви читаєте новину «Податок на розкіш мали ввести ще в минулому році, але його доопрацьовували - Плотніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути