четвер, 24 січня 2013 09:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Регіонал" порадив Франції не пхати носа у справу Тимошенко, а то він їм згадає Жака Ширака

"Регіонал" порадив Франції не пхати носа у справу Тимошенко, а то він їм згадає Жака Ширака
Фото: partyofregions.org.ua

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Віталій Калюжний вважає, що висловлювання представника МЗС Франції щодо розслідування резонансних злочинів в Україні звучать, як заклик до українців забути про свої Конституцію і права, а також залишити в спокої тих, хто особисте збагачення і владу ставили вище за життя інших громадян.

"Викликає подив суперечлива заява чиновника МЗС Франції із закликом дотримуватися принципів правової держави, який при цьому висловлює жаль щодо розслідування у резонансному зухвалому злочині, в результаті якого батьки були розстріляні на очах у дитини, а також загинули ще троє ні в чому не винних громадян України", - наголосив парламентарій, передає прес-служба ПР.

"Хочу нагадати, що саме захист людини, її здоров'я і життя є першочерговим завданням правової держави. Невідворотність покарання - це важлива складова в правовій системі, незалежно від того, яку посаду обіймає злочинець або які капітали є в його розпорядженні", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яворівський пояснив, що робитиме опозиція, поки "регіонали" відпочивають на Канарах

За його словами, саме цими принципами керувалася французька влада, коли засуджувала колишнього прем'єр-міністра Франції Жака Ширака за діяння, вчинені ним багато років тому - ще в бутність мером Парижа.

"Ймовірно, такими ж принципами керується влада Франції, оголошуючи про кримінальне переслідування екс-президента Франції Ніколя Саркозі за його діяння багаторічної давності, пов'язані з фінансуванням його виборчої кампанії, тобто безпосередньо за здійснення політичної діяльності", - нагадав Віталій Калюжний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Європи на наступній сесії збирається визнати Тимошенко політв'язнем – ЗМІ

"Але, очевидно, внутрішні проблеми Франції не турбують чиновників французького МЗС і дозволяють їм своїми заявами втручатися у внутрішні справи інших держав. Що фактично виглядає, як заклик до українців забути про свої Конституцію і права, а також залишити в спокої тих, хто особисте збагачення і владу ставили вище за життя інших громадян", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" порадив Франції не пхати носа у справу Тимошенко, а то він їм згадає Жака Ширака ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути