середа, 23 січня 2013 22:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Рада Європи на наступній сесії збирається визнати Тимошенко політв'язнем – ЗМІ

Рада Європи на наступній сесії  збирається визнати Тимошенко політв'язнем – ЗМІ
Юлія Тимошенко Фото: vu.ua

На наступній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи екс-прем'єра Юлію Тимошенко офіційно можуть визнати політичним в'язнем. Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на результати зустрічі Євгенії Тимошенко з генсеком Ради Європи Турбйорном Яґландом.

Під час зустрічей із низкою західних політиків донька екс-чиновниці заявляла про загрозу засудження Тимошенко до довічного ув'язнення.

"Яґланд, дізнавшися, що Тимошенко по суті позбавляють права на адвокатський захист та людську підтримку, зазначив, що сподівається порадитися з іншими колегами з міжнародних структур, щоб скоординувати дії на підтримку Юлії Володимирівни", - пише видання.

"Він також висловив припущення, що на наступній сесії Тимошенко, можливо, буде визнано політичним в'язнем на рівні Ради Європи", - йдеться у статті.

Водночас голова ПАРЄ Жан-Клод Міньйон повідомив, що давно подав запит на відвідання в ув'язненні Тимошенко, але досі не має дат можливого візиту від української влади.

Євгенія Тимошенко в розмові з кореспондентом видання заявила: "Схоже, маму намагаються повільно вбити".

"Перед від'їздом я декілька годин провела у лікарні, домагаючись побачення з нею. Мені так і не дозволили побачення, я лише змогла поговорити з мамою телефоном", - цитує видання слова доньки Тимошенко.

Євгенія також повідомила, що члени Комітету з запобігання тортурам, які в грудні відвідували Україну та бачили умови, в яких утримується колишній прем'єр, пообіцяли детально викласти побачене у звіті, який нададуть українському урядові в березні.

"Один з депутатів-народників зазначив, що, якщо нічого не зміниться на краще, наступної сесії фракція домагатиметься офіційного статусу політичного в'язня для Юлії Тимошенко", - йдеться у статті.

Зараз ви читаєте новину «Рада Європи на наступній сесії збирається визнати Тимошенко політв'язнем – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути