Ексклюзиви
середа, 23 січня 2013 20:17

"Ударівці" скаржаться до суду на дії ВР

"Ударівці" скаржаться до суду на дії ВР
Оксана Продан вважає, що більшість нині прийнятих законів згодом можуть бути визнані нелегітимними. Фото: telegraf.com.ua

Нині більшість прийнятих законів згодом можуть бути визнані нелегітимними. Про це заявила під час візиту до Черкас народний депутат України від партії "УДАР", перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики Оксана Продан.

"При їх прийнятті була порушена норма Конституції України, яка передбачає особисте голосування депутатів. Так як це було при голосуванні за призначення Ігоря Соркіна головою Нацбанку. Саме тому "ударівці" були присутні у секції Партії Регіонів: одні перешкоджали "регіоналам" голосувати багатьма картками та інші фіксували порушення на фотоапарати та телефони. Дивлячись на цинічність представників Партії регіонів, нам нічого не залишається, як фізично стати на захист норм Конституції. І тепер ми зробимо все, щоб голосування на останній сесії не пройшло для них даром. Адже лідери трьох опозиційних фракцій внесли законопроект про кримінальну відповідальність за голосування чужою карткою", - зазначила Продан.

Депутати від "УДАРу" звернуться до Конституційного Суду України для визнання неособистого голосування неконституційним. Таке рішення стане підставою для визнання незаконним голосування чужими картками і дозволить ставити питання про відповідальність за неособисте голосування.

Разом з тим представники "УДАРу" з усіх регіонів України подають позови до Адміністративного суду на дії ВР щодо порушення Конституції і регламенту. Вчора такий позов підготував і керівник Черкаської обласної організації партії "УДАР" Віталій Іляшенко.

"Практика, коли декілька депутатів за допомогою чужих карток приймають закони, за якими потім змушена жити вся країна має бути припинена. Як від звичайного громадянина можна вимагати виконувати закон, коли він щодня бачить порушення законів тими, хто їх приймає!", – обурився Іляшенко.

Зараз ви читаєте новину «"Ударівці" скаржаться до суду на дії ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути