середа, 13 березня 2019 12:07

Раді пропонують дозволити виборцям голосувати по пошті й онлайн

Раді пропонують дозволити виборцям голосувати по пошті й онлайн
Проголосувати онлайн можна буде у день голосування, а віддати свій голос поштою - протягом десяти днів до дня голосування. Фото: solydarnist.org

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про запровадження на виборах голосування поштою та інтернет-голосування.

Відповідний документ розміщений на сайті парламенту під №10129.

Автор ініціативи аргументує її необхідність тим, що сьогодні мільйони українців є переселенцями, трудовими мігрантами тощо.

"Перебування громадянина поза місцем свого постійного або переважного проживання під час проведення голосування не повинно бути підставою для позбавлення чи обмеження його права на участь у виборах до органів державної влади, оскільки це суперечить Конституції України", - ідеться в пояснювальній записці.

Щоб скористатися правом проголосувати на виборах одним із додаткових способів, громадянину потрібно буде за тридцять днів до дня голосування особисто звернутись до органу ведення Державного реєстру виборців із письмовою заявою про голосування поштою або подати електронну заяву про інтернет-голосування.

Проголосувати онлайн можна буде у день голосування, а віддати свій голос поштою - протягом десяти днів до дня голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК затвердила розмір бюлетеня на вибори

Наступні вибори в Україні відбудуться 31 березня - обиратимуть президента. Якщо жоден із кандидатів не набере понад 50% голосів, 21 квітня відбудеться другий тур. До нього вийдуть двоє найрейтинговіших кандидатів.

Зараз ви читаєте новину «Раді пропонують дозволити виборцям голосувати по пошті й онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути