пʼятниця, 08 березня 2019 09:51

ЦВК затвердила розмір бюлетеня на вибори

ЦВК затвердила розмір бюлетеня на вибори
Текст бюлетеня друкуватиметься державною українською мовою на одному аркуші розміром 200х800 мм пісочного кольору. Фото: novostimira

Центральна виборча комісія України затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування на виборах президента України 31 березня 2019 року. Також утвердили і форму бюлетеня для повторного голосування, яке у разі потреби проведуть 21 квітня.

Бюлетень буде містити прізвища 39 кандидатів на пост президента і відомості про них, пише Інтерфакс-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кандидатів залишився останній день, щоб знятися з перегонів

Текст бюлетеня друкується лише з одного боку державною українською мовою на одному аркуші розміром 200х800 мм пісочного кольору.

На ньому міститься двоколірний водяний знак і захисні волокна з використанням захисних графічних антисканерних елементів. Вказаний номер виборчої дільниці високим друком з застосуванням захисної фарби проявлятиметься і на звороті.

Бюлетені виготовлять для кожної звичайної і закордонної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців..

Для спецділянок бюлетені виготовлять також у кількості, що на 0,5% перевищує орієнтовну кількість виборців, які будуть включені в список на ділянці, визначеній з урахуванням кількості ліжко-місць, спальних місць, чисельності особового складу відповідних військових частин.

Також враховується максимально можлива кількість членів комісій спецдільниць, яких включать у списки виборців на таких дільницях.

Крім того, ЦВК створила комісію з представників кандидатів для здійснення контролю над виготовленням бюлетенів на "Поліграфічному комбінаті "Україна".

До її складу увійшли представники від 14 кандидатів: Володимира Зеленського, Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка, Олега Ляшка, Олександра Вілкула, Сергія Тарути, Олександра Шевченка, Руслана Кошулинського, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Романа Безсмертного, Юрія Дерев'янка, Сергія Носенка.

Facebook перед виборами президента покаже, хто платить за політичну рекламу. Про це розказав керівник корпоративних комунікацій у Центральній і Східній Європі Ян Щєґєнни.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК затвердила розмір бюлетеня на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути