середа, 21 червня 2017 12:00

Рада звернулася до ЄС з торгового питання

Рада звернулася до ЄС з торгового питання
Верховна Рада закликала Європарламент ввести додаткові торгові преференції для українських товарів. Фото: УНІАН

Верховна Рада закликала Європарламент ввести додаткові торгові преференції для українських товарів.

За відповідне звернення проголосували 230 народних депутатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У документі йдеться що "такі торгові преференції стануть насамперед важливим сигналом політичної солідарності Європейського Союзу з Україною".

Європарламент підтримав збільшення тарифних квот на мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно, виноградний сік із України, депутати водночас не підтримали пропозицію про підвищення квот на українську пшеницю, томати і сочевицю.

У вересні 2016-го Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на низку товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квоти на кукурудзу на 650 тис. т, пшеницю - 100 тис. т, ячмінь - 350 тис. т, крупу і оброблене зерно - на 7,8 тис. т, овес - 4 тис. т, мед - 3 тис. т, виноградний сік - 500 т, перероблені томати - 5 тис. т.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більш ніж половина українців за вступ до НАТО і ЄС

Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС Україна може без мит постачати в Євросоюз 36 товарних позицій у межах затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на постачання яловичини становлять 12 тис. т, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тис. т, сухого молока - 1,5 тис. т, вершкового масла - 1,5 тис. т, яєчних продуктів - 1,5 тис. т, яєць - 3 тис. т, свинини - 40 тис. т.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, із пшениці становили 950 тис. т, ячменю - 250 тис. т, кукурудзи - 400 тис. т, цукру - 20 тис. т, меду - 5 тис. т, оброблених томатів - 10 тис. т, виноградного і яблучного соку - 10 тис. т, вівса - 4 тис. т, часнику - 500 т.

Зараз ви читаєте новину «Рада звернулася до ЄС з торгового питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути