пʼятниця, 21 серпня 2009 14:51

Рада взялась за ветований Ющенком закон про Євро-2012

Рада взялась за ветований Ющенком закон про Євро-2012

Верховна Рада приступила до розгляду пропозицій президента до закону про внесення змін до держбюджету-2009 в частині фінансування Євро-2012.

Докладає з питання представник президента в парламенті - заступник глави Секретаріату президента Ігор Попов.

Раніше представники Партії регіонів зажадали від уряду відміни ухвали, що визначає перелік об"єктів, які фінансуватимуться з держбюджету для проведення Євро-2012.

Депутати-"регіонали" заявляли, що без відміни цієї ухвали парламент не приступить до розгляду закону про внесення змін до держбюджету-2009 в частині фінансування Євро-2012.

Як повідомлялося, засідання Кабінету міністрів з відміни вищезгаданої ухвали мало початися о 13.00.

Нагадаємо, президент України Віктор Ющенко ветував зміни в закон про державний бюджет, згідно з яким Національний банк України повинен перерахувати до держбюджету 9,8 млрд грн на фінансування підготовки будівництва об"єктів до Євро-2012.

Як пояснив керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Роман Жуковський, в ситуації, що склалася, вказаний "аванс" перетворюється на емісійне фінансування дефіциту бюджету.

За словами Жуковського, президент пропонує фінансувати програму Євро-2012 за рахунок залучення банків, що мають нині вільну ліквідність. По подібній схемі почали фінансувати побудову стадіону у Львові, до якої уряд не міг приступити з початку року.

"Президент пропонує концентруватися на реалізації цієї схеми, яка була направлена уряду, ухвалити необхідні рішення і фінансувати Євро-2012 без перешкод", - сказав Жуковський.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Рада взялась за ветований Ющенком закон про Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути