середа, 19 серпня 2009 16:47

Ющенко оскаржить в КС подолання вето на закон про вибори

Ющенко оскаржить в КС подолання вето на закон про вибори

У разі подолання Верховною Радою вето президента України на Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України" глава держави звернеться з відповідним поданням до Конституційного Суду.

Про це Президент України Віктор Ющенко повідомив сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів під час відвідання Сорочинського ярмарку. Текс його заяви наводить прес-служба президента на своєму офіційному веб-сайті.

"Якщо парламент не буде згодний з тими пропозиціями, які вніс до закону президент, я, безумовно, направлю відповідне подання до Конституційного Суду... Моя реакція буде чітка і однозначна: я буду апелювати до Конституційного Суду - єдиного на сьогодні органу, який міг би в даному питанні поставити крапку", - сказав Ющенко.

Глава держави наголосив, що не може погодитися із багатьма положеннями, які привнесені у закон про вибори президента.

"Закон, який провели дві політичні сили - БЮТ і Партія регіонів, по суті робить українські вибори нечесними, нелегітимними, формулює дуже багато проблем... для проведення чесних демократичних виборів, - сказав президент. - Це удар по виборцю".

Водночас Ющенко схвально оцінив деякі положення цього закону, зокрема щодо скорочення терміну виборчої кампанії.

Президент також застеріг політиків від "ручного управління виборами", нагадавши, що у 2004 році саме це стало причиною потужного протистояння між владою і громадськістю.

"Цими речами не треба жартувати, не треба двом партіям уявляти, що вони вже вічні, що вони можуть ігнорувати Конституцію, права людини та вільні вибори", - зауважив Ющенко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко оскаржить в КС подолання вето на закон про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути