вівторок, 03 червня 2008 11:12

"Зараз уже готується варіант відставки Балоги" - Кендзьор

"Мені здається, що зараз уже готується варіант відставки Балоги. І я переконаний, що Президент, врешті-решт, має ухвалити рішення, враховуючи сигнали, які надходять до нього щодо Балоги. Мені здається, не реагувати на такі вимоги було б неправильно з боку Президента

Про це сказав народний депутат від Блоку НУ-НС Ярослав Кендзьор.

"Якщо Віктор Іванович Балога заговорив про свою можливу відставку, значить, процес цей уже назріває", - підкреслив політик.

Так само нардеп прокоментував можливі причини, з яких депутати з партійного групи "Народна Самооборона" не прийшли на останню зустріч із Президентом.

За словами Кендзьора, це "зумовлено, насамперед, кримінальною справою Юрія Луценка. Усі знають, що саме керівник Секретаріату Віктор Балога підштовхував Генеральну прокуратуру перекваліфікувати справу Луценка з адміністративної на кримінальну".

При цьому депутат підкреслив, що він не схвалює позиції "Народної Самооборони", оскільки саме сьогодні на зустрічі можна було висловити Президенту свої претензії і до Балоги, і до Генерального прокурора".

Кендзьор висловив переконання, що вони мали б підтримку "абсолютної більшості фракції НУ-НС. І це, можливо, більшою мірою вплинуло на ухвалення рішення щодо відставки Балоги, ніж те, що вони не пішли на цю зустріч".

Депутат підкреслив, що ""Народная Самооборона" не єдина у вимаганні звільнити Балогу. Вперше про це заявив Народний Рух України, зокрема Борис Тарасюк, і я на одній із зустрічей із Президентом говорив відверто про те, що Балога шкодить Президенту, а, отже, й Україні. Позиція Балоги, його конфлікт із прем"єр-міністром дуже часто створює абсолютно непотрібну напругу між Ющенком і Тимошенко".

Коментуючи так само заяву Партії регіонів про можливу відставку цього разу прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко, "нашоукраїнець" Кендзьор зазначив, що "відставки зараз не буде, оскільки 226 голосів за відставку уряду опозиція не набере. Тому зараз необхідно шукати порозуміння між Ющенком і Тимошенко, зустрітися разом з урядом у неформальній обстановці і обговорити хоча б основні економічні проблеми", пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз уже готується варіант відставки Балоги" - Кендзьор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути