Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 12:48

"Регіони" можуть підтримати у Раді відставку Черновецького

Експерти Агентства моделювання ситуацій допускають підтримку фракцією Партії Регіонів у Верховній Раді голосування за дострокові вибори мера Києва й Київської міської ради.

Про це сказано в повідомленні АМС.

На думку заступника директори АМС Олексія Голобуцького, частина представників блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Раді під тиском глави Секретаріату Президента Віктора Балоги й Президента Віктора Ющенка не будуть голосувати за дострокові вибори під будь-якими приводами.

"Тому, як мені здається, брак голосів може заповнити частина фракції Партії регіонів, лідер столичної організації якої Василь Горбаль недавно заявив про свій намір висунути власну кандидатуру на перевиборах міського голови", - сказав Голобуцький.

Однак, вважає експерт, така підтримка ПР буде можливою тільки в контексті переформатування принципів взаємодії інститутів влади в місті, а також зміни виборчого законодавства, що передбачає виправлення до низки законів, у тому числі, до закону про столицю.

Експерт вважає також, що підтримка теми дострокових виборів у Києві позитивно відіб"ється на рейтингу ПР у Києві.

"У цій ситуації виходить, що активно захищають Черновецького лише Президент і глава його Секретаріату, що остаточно гробить їхній рейтинг у середовищі столичного виборця", - сказав Голобуцький.

13 березня Ющенко відсторонив Черновецького від виконання обов"язків мера Києва на час службового розслідування строком на 15 днів.

Він також створив комісію під головуванням віце-прем"єр-міністра Івана Васюника для проведення службового розслідування, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" можуть підтримати у Раді відставку Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути