середа, 01 жовтня 2008 10:07

"Регіонали" звільнили мера Бердянска, бо він заважав їм красти землю

Вчора депутати Бердянської міської ради відправили у відставку мера Євгенія Шаповалова. Підставою для висловленя йому недовіри вони назвали незадовільну роботу виконавчої влади Бердянська за півроку.

З пропозицією визнати роботу Євгенія Шаповалова незадовільною виступив голова фракції Партії регіонів у Бердянській міськраді Віктор Попов. "У цієї команди (міській владі, що діє) велика кількість недопрацювань. Є дуже великі претензії до їх роботи. Пропоную поставити питання про імпічмент", - резюмував Попов.

Джерело Коммерсант-Украина у запорізькій обласній організації ПР повідомив, що на минулому тижні відбулися переговори голови облорганізації Бориса Петрова з Євгенієм Шаповаловим.

"Вони принципово домовилися, що Шаповалов припиняє різкі рухи у розслідуванні фактів корупції щодо земельних питань на Бердянській косі, в яких замішані "регіонали", а в обмін на це депутати не підніматимуть бунт на кораблі", - сказав співрозмовник видання.

У той же час, за даними газети, за два дні до сесії секретар Бердянської міськради Анатолій Степаненко зібрав керівництво фракції і заявив, що "імпічмент буде". У мерії позицію Степаненка пов"язують з розколом в запорізькій обласній організації ПР.

Після рішення про внесення до порядку денного питання про висловлення недовіри Євгенію Шаповалову 44 з 56 присутніх на сесії депутатів висловилися за те, щоб голосування було таємним. У результаті за відставку мера проголосували 46 чоловік (всього в міськраді 60 депутатів).

Увечері Євгеній Шаповалов виступив з телезверненням по місцевому телеканалу. Він заявив, що збирається оскаржувати рішення сесії в суді і зараз юридична служба мерії готує позовну заяву.

"Я був неугодний тим, хто наживався на Бердянську і його жителях. Ключовим в моєму протистоянні з депутатами стало те, що я не змінив свою позицію", - сказав Шаповалов.

Як стало відомо виданню, тоді як готується судовий позов, в Бердянську створена ініціативна група зі збору підписів для проведення референдуму про розпуск міської ради. Вчора близько 19.00 міліція узяла будівлю Бердянської міськради під посилену охорону, пише 4post.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" звільнили мера Бердянска, бо він заважав їм красти землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути