Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 11:39

"Польові командири": "Тих, хто проти демократичної коаліції чекає доля їхніх попередників"

Кандидати в депутати Верховної Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Луценко й Тарас Стецьків і від блоку Юлії Тимошенко - Микола Томенко й Володимир Філенко закликають політиків якомога швидше сформувати коаліцію НУНС і БЮТ.

Про це вони повідомили журналістам.

Кандидати в депутати Ради нагадали, що в листопаді 2004 року вони були "польовими командирами Майдану".

У день третьої річниці "помаранчевої революції" вони виступили зі зверненням, названим "Наше кредо", у якому запропонували свою позицію щодо нинішньої політичної ситуації.

"Нашу позицію визначив Майдан. Ми будемо робити все, щоб політики якомога швидше виконали волю народу й - подобається їм це чи ні - сформували демократичну коаліцію для проведення швидких й ефективних реформ, для реалізації європейського вибору України", - сказано в заяві.

"Польові командири" вважають, що така коаліція - це саме те, за що українці втретє проголосували на виборах.

Вони також застерігають бажаючих спотворити народну волю.

"Тих, хто спробує "підправити" демократичний вибір народу, чекає доля їхніх попередників. Суспільство не буде заручником приватних інтересів окремих, навіть дуже впливових, осіб", - сказано в заяві.

На думку "польових командирів", спроби штучним шляхом об"єднати полярні політичні сили, прикриваючись гаслами національної єдності, - ні що інше, як змова парламентських політичних еліт проти власного народу.

"Мета цієї змови - продовження безконтрольного й безкарного перерозподілу національного багатства між собою", - сказано в заяві.

Представники БЮТ і НУНС підтверджують, що український народ виявився послідовним і знову підтвердив свій демократичний вибір, а програли окремі безвідповідальні політики.

У 2005 році Ющенко заснував День Свободи 22 листопада для утвердження свободи й демократії, виховання почуття національної гідності, а також з огляду на історичне значення подій осіни 2004 року, названих "помаранчевою революцією".

У масових акціях проти фальсифікації виборів Президента, які проходили в Києві з 21 листопада по 8 грудня 2004, брали участь близько 350 тисяч чоловік, у тому числі й тих, що прибули з регіонів.

Кількість мітингувальників на Майдані Незалежності перевищувала 150 тис. осіб, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Польові командири": "Тих, хто проти демократичної коаліції чекає доля їхніх попередників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути