субота, 12 квітня 2008 11:49

"Погрози Росії підштовхують Україну в НАТО"

Росія перейшла від риторики щодо небажаності вступу до НАТО України та Грузії до погроз. Політолог вважає, що це тільки сприяє вступу України до НАТО.

Відповідні попередження зробив керівник російського генштабу Збройних сил Юрій Балуєвський.

Заяви генерала армії Балуєвського стали хітом антинатовської риторики останніх днів. Не розшифровуючи конкретно своїх намірів, він пообіцяв заходи військового та іншого характеру з боку Росії, якщо Україна та Грузія приєднаються до Північноатлантичного альянсу.

Німецький політолог Герхард Сімон не знайшов у заяві конкретних військових погроз. "Заяви Балуєвського – це, скоріше, погроза для нервів. Це черговий хід у війні нервів з Україною. Очевидно, ці висловлювання задумані дати пороху тим в Україні, хто скептично ставиться до НАТО".

Професор Кельнського університету Сімон каже, що дискусія з боку Москви лише підігріває настрої у країнах НАТО на користь вступу України до Альянсу.

"У Західній Європі часто запитують, навіщо Україна хоче вступити до НАТО? Росія ж, мовляв, не є загрозою. Такими висловлюваннями чітко підкреслюється протилежне. Росія надає зайвих аргументів на користь політики, якій, власне, хоче запобігти".

У четвер у Москві були затверджені рекомендації Комітету Держдуми у справах СНД та зв"язків зі співвітчизниками на випадок отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО. В такому разі, як пропонують парламентарії, необхідно буде розглянути питання про вихід Росії із українсько-російського Договору про дружбу, співробітництво та партнерство. Крім того, урядові рекомендується виділити додаткові бюджетні кошти на пропаганду переваг позаблокового статусу України, повідомляє 1+1 news.

Зараз ви читаєте новину «"Погрози Росії підштовхують Україну в НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути