пʼятниця, 18 січня 2008 13:23

"Підпис Яценюка під зверненням до НАТО не є обов"язковим" - Блок Литвина

Підпис голови Верховної Ради Арсенія Яценюка під листом керівників держави до генсека НАТО про заявку на приєднання до плану дій із здобуття членства в альянсі не є обов"язковим.

Про це у коментарі журналістам повідомив член блоку Володимира Литвина Олег Зарубінський.

"Підпису голови Верховної Ради під цим документом могло і не бути. Для того, щоб подати заявку для приєднання України до ПДЧ, достатньо було підпису тільки прем"єр-міністра", - пояснив депутат.

Зарубінський нагадав, що коли Віктор Янукович, будучи прем"єр-міністром, свого часу відмовився ставити подібний підпис, "то про голову Верховної Ради навіть не йшлося".

На уточнення, чи міг Яценюк поставити підпис на власний розсуд, адже це не заборонено, депутат сказав, що в цьому випадку виникає юридична колізія, оскільки спікер при цьому посилається на закон про основи нацбезпеки, в якому є положення щодо приєднання України до НАТО.

"Його опоненти кажуть про те, що тоді було інше скликання і інший голова Верховної Ради. А в цей раз він мав би хоча б порадитися і розглянути це питання у сесійній залі для того, щоб представляти позицію нинішньої Верховної Ради", - заявив Зарубінський, пише Українська правда.



Зараз ви читаєте новину «"Підпис Яценюка під зверненням до НАТО не є обов"язковим" - Блок Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути