четвер, 10 лютого 2011 11:07

"Наша Україна" закликала Януковича вигнати Табачника

"Наша Україна" закликала Януковича вигнати Табачника

"Наша Україна" вимагає від президента України Віктора Януковича відставки міністра освіти Дмитра Табачника та інших чиновників-"українофобів".

Про це йдеться у заяві "Нашої України, повідомляє партійна прес-служба.

За словами "нашеукраїнців", порушення прав українців на отримання освіти рідною мовою має системний характер. Вони уточнили, що за останній місяць місцева влада всупереч побажанню учителів, учнів та їхніх батьків ініціювала закриття шкіл з українською мовою навчання у Донецьку - СШ № 120 та 136, Лисичанську - СШ № 3, Красному Лучі - СШ № 15.

"Під приводом оптимізації мережі бюджетних установ, за потуранням з боку голів Донецької і Луганської обласних державних адміністрацій А. Близнюка й В. Пристюка, місцеві чиновники заходилися закривати саме українські школи. Інакше як свідомою дискримінацією за національною ознакою подібні дії назвати важко", - зазначили опозиціонери.

На їхнє переконання, закриття шкіл є "наступною ланкою в ланцюгу інших антиукраїнських діянь міністра Табачника": скасування обов'язкових іспитів з української мови у вищих навчальних закладах, незадовільне забезпеченням шкіл україномовними підручниками, переписування підручників з української історії.

Як наслідок, партія "Наша Україна" вимагає від президента України Януковича скасувати усі рішення місцевої влади щодо закриття україномовних шкіл та звільнити міністра освіти  Табачника та інших чиновників, відповідальних за порушення конституційного права українців на отримання освіти рідною мовою.

Нагадаємо, голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк видав указ про закриття 26 шкіл у регіоні.

У місті Красний Луч Луганської області прийняли указ про закриття україномовної школи. Про це повідомила ініціативна група на захист середньої школи № 15.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" закликала Януковича вигнати Табачника ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути