четвер, 03 лютого 2011 15:05

Донецький губернатор закриває 26 шкіл в області

Донецький губернатор закриває 26 шкіл в області

Голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк видав указ про закриття 26 шкіл у регіоні.

Про це сьогодні повідомив начальник управління освіти Донецької ОДА Юрій Соловйов.

"Розпорядженням губернатора Донецької області Анатолія Близнюка про оптимізацію структури бюджетної сфери від 15.10.2010 р. була розроблена регіональна дорожня карта, згідно з якою в 2011 році в області планується закрити 26 загальноосвітніх шкіл. За інформацією управління освіти, проектна потужність цих шкіл - 7182 учня, а фактично в них навчається 2099 дітей ", - йдеться в повідомленні.

Чиновники пояснюють необхідність закриття намічених шкіл тим, що вони наповнені на 30%.

"Життя похитнуло однозначність ідеї "село живе, поки в ньому існує школа", - вважає Юрій Соловйов.

Як повідомлялось, у Петровському районі Донецька розпочато процес закриття україномовної школи № 111. У Будьонівському районі Донецька закривається школа № 136, що має українську мову навчання.

У свою чергу Марія Олійник з товариства "Просвіта" відзначила, що чиновники не хочуть враховувати, що зростає кількість бажаючих навчатися в україномовних школах.

"За 22 роки в Донецьку створено всього лише 18 шкіл з українською мовою навчання і ще 64 школи мають 2 мови навчання, а в решті 71 школі вчать тільки російською і державну мову в цих школах викладають по мінімуму. Донецькі чиновники не хочуть враховувати той факт, що при загальному зменшенні учнів з року в рік зростає кількість бажаючих навчатися саме в україномовних школах. Зараз неможливо влаштувати дитину в українську гімназію № 18, розташовану у Ворошиловському районі, тому що ця гімназія переповнена ", - підкреслила Олійник.

Раніше мер Донецька Олександр Лук'янченко заявляв, що не може перейти на державну мову, так як оточуючі визнають, що у нього "щось з головою". А губернатор Анатолій Близнюк в присутності журналістів у відповідь на пропозицію говорити українською послав людину, яка до нього звернулася в Івано-Франківськ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор закриває 26 шкіл в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути