середа, 09 лютого 2011 12:18

У Донецьку учні і батьки вийшли захищати школу, в якій викладають українською (ФОТО)
7

Фото: Фото: Тетяна Заровна / Gazeta.ua

У Донецьку увечері 8 лютого понад 350 дітей та батьків організували акцію проти закриття школи № 136.

У присутності кількох десятків міліціонерів вони близько години мітингували біля навчального закладу. Висловлювали обурення політикою місцевої влади. Нагадаємо, губернатор Донецької області Анатолій Близнюк розпорядився ліквідувати в області 26 шкіл. Як стверджує обласне управління освіти, ці школи укомплектовані лише на третину. Утім, школа № 136 заповнена на 95%. Батьки учнів вважають, що "під ніж" їхня школа потрапила тільки через те, що має, крім російської, ще й українську мову навчання.

Після мітингу близько 3-х годин (з 18.00 до 21.00) в актовій залі школи проходили збори представників Будьонівської райради міста та батьків учнів. У результаті чиновники дали обіцянку відновити прийом до перших класів і набір в 10-ті класи. У двох з них уроки проводять українською мовою.

"За багатьма відповідями чиновників було ясно, що вони не розуміють теми. У них вже був готовий наказ від 29 січня про "оптимізацію" нашої школи, але його не зважилися зачитати розгніваним людям. У заврайвно я зажадала, щоб мені підписали заяву про прийом дитини до 1 класу прямо під час зборів, а вона відповіла: "Мені потрібно створити спочатку відповідний наказ" (замість наказу про припинення набору). Голова райвиконкому сказав, що майбутні першокласники можуть вже вважати себе учнями 136-ї школи. Ми їм не віримо, але, я думаю - ми на правильному шляху", - розповіла мама двох учнів Оксана Нечепуренко.

Батьки ухвалили резолюцію, в якій зажадали припинити антиконституційні дії місцевої влади і так само припинити чинити тиск на педагогічний колектив школи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку учні і батьки вийшли захищати школу, в якій викладають українською (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути