Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 10:53

"Наша Україна" готується до дострокових виборів

З урахуванням можливого створення більшості без фракції "НУ-НС" у партії "Наша Україна" почалася активна підготовка до дострокових парламентських виборів.

Про це газеті "Комерсант-Україна" у режимі off-records повідомив один із членів НУ.

За інформацією газети, на зустрічі президента Віктора Ющенка з президією партії "Наша Україна" (НУ) і керівниками її регіональних організацій у понеділок обговорювалися три можливих сценарії розвитку політичної ситуації: повернення до формату демкоаліції БЮТ і НУНС, перехід в опозицію до коаліції БЮТ і Партії регіонів, участь у позачергових парламентських виборах.

Як пише газета, підтвердженням того, що НУ вибрала саме останній сценарій, є насамперед активізація регіональних партійних організацій.

Водночас, видання зазначає, що з першої п"ятірки блоку "НУ-НС" на останніх парламентських виборах знову опинитися в списку НУ може тільки лідер партії В"ячеслав Кириленко.

Як відомо, під першим номером у списку "НУ-НС" йшов лідер "Народної самооборони", нинішній глава МВС Юрій Луценко. Але представники "Самооборони" заявили газеті, що у випадку дострокових виборів НС не має наміру входити в блок з НУ.

"Думаю, такого формату і не буде. "Самооборона" і її лідер надто багато побили горщиків у блоці, особливо за останній тиждень. Такі різкі рухи і заяви лідера "Самооборони" відрізають більшій частині "Самооборони" шлях на вибори разом із "Наший Україною", - вважає один із лідерів НС Тарас Стецьків.

У той же час, він вважає, що сенсу в самостійній участі у виборах немає, тому що "Самооборона" практично цілковито поховала свій рейтинг і свій імідж". Оптимальним для НС у партії називають блокування з БЮТ. "Так, швидше за все ми, дійсно, приєднаємося до Юлії Тимошенко. В усякому разі, не виключаємо такої можливості", - заявило виданню високопоставлене джерело в НС.

У БЮТ поки не можуть однозначно відповісти, чи готові вони прийняти у свої лави "Самооборону". "Вони висловлюють свій інтерес: для них приєднання до БЮТ у випадку дострокових виборів – гарантія проходження з високим відсотком", - упевнений заступник голови фракції БЮТ Олег Білорус.

Що стосується голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, що був третім у списку "НУ-НС", за інформацією "Комерсанта", останній тиждень він провів в активних переговорах про своє політичне майбутнє.

Джерела в "Нашій Україні" стверджують, що президент Віктор Ющенко зажадав від В"ячеслава Кириленка прикласти максимум зусиль для того, щоб нинішній спікер погодився залишитися в списку. Тим часом джерела видання заявляють, що Яценюк категорично відмовляється входити до складу "Нашої України" і всерйоз задумався про створення власного політичного проекту.

Про власний політичний проект нібито подумує й Анатолій Гриценко (N4 у списку "НУ-НС"). Він заявив виданню, що знову в першу п"ятірку блоку "НУ-НС" він не увійде.

Свою партію вже має і N5 списку "НУ-НС" Микола Катеринчук. За його словами, союз з НУ можливий, але тільки якщо він отримає запрошення особисто від президента Віктора Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" готується до дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути