Ексклюзиви
середа, 11 лютого 2009 11:20

"Група "РосУкрЕнерго" претендує на місце Ахметова

"Група "РосУкрЕнерго" претендує на місце Ахметова
Рінат Ахметов перебуває поза конфліктом, що розгортається всередині Партії регіонів. Таку думку висловив експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава, оцінюючи останні події, що відбуваються навколо партії.

При цьому експерт вважає, що "політичною надідеєю Ахметова є бажання "відбити" Донбас у Януковича".

Застава відзначив, що Ахметов давно і планомірно віддаляється від Януковича. "Основним джерелом ресурсів для розвитку бізнесу найбільшого донецького бізнесмена завжди були державні преференції. Він і надалі використовуватиме такий механізм отримання доходів. І для цього вже не настільки важливо, хто буде наступним Президентом чи прем`єром. Можливо, Ахметов і далі за інерцією "вкладатиме" в Януковича, але цей процес не буде визначальним", - вважає експерт.

Ахметов мріє "відбити" Донбас у Януковича

За його словами, найраціональніша поведінка для Ахметова на етапі найближчої виборчої кампанії - співпрацювати з усіма. "Група РосУкрЕнерго, в умовах самоусунення Ахметова, претендує на місце основного центру впливу в Партії регіонів", - сказав Застава

Застава також відзначив, що група РУЕ робить політичну ставку на Януковича, як на кандидата в Президенти.

"У групи є ресурси, в тому числі медійні й фінансові, і їх цілі співпадають з цілями Януковича, які дедалі більше розходяться з цілями основного, до нещодавна інвестора партії - Ахметова і його політичної групи", - говорить експерт Інституту Горшеніна.

При цьому експерт вважає, що Ахметов дуже сильно прив`язаний до території - до Донбасу. "Прив`язаний насамперед ментально. Він, наприклад, не зможе в якийсь момент згорнути бізнес і виїхати жити, наприклад, до Монако. Тому його надідея - стати головним "власником" і розпорядником Донбасу, аби надалі пропонувати будь-яким політичним гравцям потужний електоральний ресурс регіону.

Конфлікт в ПР зміцнює Ахметова

"Конфлікт в ПР зміцнює Ахметова і робить саме його, а не Партію регіонів і Януковича, лідером Донбасу, з яким потрібно вести переговори і брати його до уваги. Я не здивуюся, якщо завтра ресурс донецького регіону зіграє на користь не Януковича, а, наприклад, Юлії Тимошенко. І це залежатиме саме від Ахметова, який зміцнює свої позиції", - заявив експерт Інституту Горшеніна.

Як пише Українська правда, у фракції регіоналів з"явилась так звана "газова група" або "група Фірташа" (співвласника РосУкрЕнерго), до якої увійшли Юрій Бойко, Сергій Льовочкін, його сестра Юлія Новікова, керівник особистої охорони Фірташа Іван Мирний та Олександр Волков, екс–президент баскетбольного клубу "Київ", яким володіє Фірташ. Наближеними до групи Фірташа вважаються Інна Богословська та Михайло Папієв (кажуть, що він земляк Фірташа).

Умовна група "анти-Фірташ": Борис Колесніков (права рука Ахметова), брати Клюєви, та Нестор Шуфрич.

За матеріалами: УНІАН, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Група "РосУкрЕнерго" претендує на місце Ахметова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути