середа, 13 січня 2010 20:28

"Феноменальна" кількість жителів Харківської області проголосує вдома - БЮТ

"Феноменальна" кількість жителів Харківської області проголосує вдома - БЮТ

У Харківській області фіксується "феноменальна" кількість заяв виборців про бажання голосувати за місцем проживання. Стурбованість із цього приводу висловив сьогодні на прес-конференції в Харкові народний депутат від БЮТ Валерій Камчатний.

"По Харківській області відбувається феноменальне зростання кількості людей, які чомусь раптово захотіли голосувати вдома і не в змозі самостійно пересуватися", - заявив Камчатний.

За його словами, кількість таких заяв зростає щодня, і станом на вчорашній день становила більш ніж 30 тис.

Камчатний висловив обурення тим, що в дільничних виборчих комісіях більшість складають представники Партії регіонів, причому абсолютна їх більшість "є серед керівного складу, зокрема серед голів". Це, на його думку, може бути причиною масштабних фальсифікацій списків людей, які мають право голосувати вдома.

"Це якась епідемія, коли кожен десятий виборець, внесений до списків, заявив про те, що він не здатен самостійно пересуватися", - заявив Камчатний.

Він відзначив, що БЮТ хотів ініціювати на сьогоднішньому позачерговому засіданні Верховної Ради внесення змін у виборче законодавство, відповідно до яких факт неспроможності самостійно пересуватися має бути доведений відповідним медичним документом, "а не просто тим, що людина пенсійного віку і вона апріорі не може самостійно пересуватися".

Камчатний допустив, що БЮТ ініціюватиме скликання ще однієї позачергової сесії, на порядку денному якої головним питанням буде внесення згаданих змін до виборчого законодавства.

Народний депутат запевнив, що БЮТ силами своїх активістів сьогодні перевіряє заяви про бажання голосувати вдома. Він акцентував, що всі порушення документуватимуться, а порушники притягуватися до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, за оперативними даними передвиборного штабу кандидата в президенти Юлії Тимошенко, отриманими зі всіх виборчих округів, в Донецькій області майже кожен десятий виборець вже подав заяву про намір голосувати вдома.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «"Феноменальна" кількість жителів Харківської області проголосує вдома - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути