середа, 13 січня 2010 13:41

Луценко погрожує посадити тих, хто голосуватиме на дому

Луценко погрожує посадити тих, хто голосуватиме на дому

МВС України має в своєму розпорядженні "лавину повідомлень" про фальсифікацію майбутніх президентських виборів на користь кандидата в президенти лідера Партії регіонів Віктора Януковича, повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"За останні дні минулого року і на початку цього року ми отримали лавину повідомлень про грубі фальсифікації, якими займаються в країні на користь кандидата в президенти Януковича Віктора Федоровича", - сказав він на прес-конференції в середу.

За його словами, наймасовіші серед них є спроби підкупу виборців.

Луценко закликав громадян інформувати про подібні випадки і пообіцяв оперативну реакцію міліції і порушення кримінальних справ.

Також Луценко повідомив, що МВС найближчими днями проведе масову перевірку всіх громадян, які написали заяву про голосування на дому.

За попередніми даними, міліцією в областях зафіксовано більше 10% виборців, які написали заяву про готовність голосувати вдома. Зокрема, відзначив міністр, масові факти написання подібних заяв встановлені в Донецькій, Дніпропетровській областях, а також у Криму.

"У зв"язку з цим МВС хоче дати своє роз"яснення. Ми однозначно в ці дні масово перевіримо всіх громадян, які написали відповідну заяву. У випадку, якщо буде встановлено їх працездатність, відсутність причин, на які вони посилаються, а саме погіршення стану здоров"я, ми розглядатимемо такі заяви як підробку документів. Санкція передбачена законом - до 5 років позбавлення волі", - заявив Луценко.

У зв"язку з цим міністр звернувся до громадян України, які написали такі заяви "подумати що вони обирають - за запропоновані кілька гривень чи за 5 років тюремного ув"язнення за підробку документів". В той же час, відзначив Юрій Луценко, якщо ж громадяни не писали таких заяв, а вони були написані іншими людьми, міліція їх встановить і їм також за фальсифікацію виборчого процесу загрожує до 5 років в"язниці.

Також міністр МВС закликав громадян України утриматися від того, щоб агітувати виборців йти голосувати не на свою виборчу дільницю, а на іншу, оскільки міліція буквально через півгодини зможе виявити "двійника" і вжити відповідних заходів.

Нагадаємо, у кримську міліцію зокрема надходять численні скарги довірених осіб кандидатів у Президенти про те, що ряд виборців під тиском політичних сил написали заяви у виборчі комісії про те, що за станом здоров"я не можуть самостійно пересуватися і прибути для голосування на виборчі дільниці.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Луценко погрожує посадити тих, хто голосуватиме на дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути