вівторок, 19 лютого 2008 09:23

"Для Ющенка принципово важливо домовитися з Тимошенко"

"Для Ющенка принципово важливо домовитися з Тимошенко"
Експерт стверджує, що для успіху на президентських виборах для Віктора Ющенка "принципово важливо домовитися з Тимошенко". Підтримка ж лідерами Партії регіонів кандидатури Ющенка можлива лише теоретично.

Таку думку в коментарі "Дню" висловив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Тут можу процитувати поширену серед "регіоналів" точку зору, яку вони мені висловлюють неофіційно: "Навіть якщо сам Рінат Леонідович агітуватиме за Віктора Андрійовича, навряд чи це додасть йому голосів", - говорить Фесенко. - Так склалося з 2004 року, що для більшості виборців сходу Ющенко не просто чужий, він - політичний ворог. Подолати цей стереотип за час, що залишився до президентських виборів, буде вкрай складно або практично неможливо".

Експерт також не вірить в перспективу проекту Балоги "Гарт" і в об"єднання політичних еліт на його основі. "У Ющенка склався свій електорат. На мій погляд, для нього принципово важливо домовитися з Тимошенко про сумісне позиціонування на президентських виборах. Все-таки збереження свого традиційного електорату для Ющенка перспективніше, ніж така кардинальна зміна курсу, - відзначив він. - Виборці сходу достатньо консервативні. Вони, в принципі, достатньо лояльно відносяться до тактичних домовленостей своїх представників з тими ж "помаранчевими", але голосувати за лідера "помаранчевих" не будуть".

За матеріалом "День".

Зараз ви читаєте новину «"Для Ющенка принципово важливо домовитися з Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути