понеділок, 11 серпня 2008 12:23

"Якщо ми сьогодні не зупинимо Росію, завтра її танки можуть в"їхати на територію України"

Дії Росії в Грузії - приклад жорсткого порушення міжнародних угод з боку РФ, зокрема, Хельсінської угоди про цілісність кордонів.

Таку думку висловив народний депутат від блоку НУ-НС Андрій Парубій, коментуючи втручання Росії в грузино-осетинский конфлікт.

"Потрібно називати речі своїми іменами - Росія проводить акт жорсткої агресії на території чужої держави. І світова спільнота, у тому числі і США, повинні дати жорсткішу оцінку її діям. Тому що, як заявив міністр закордонних справ Грузії, сьогодні грузини воюють не тільки за Грузію, але і за Україну, і за Східну Європу, і за європейський порядок, оскільки сьогодні події в Грузії - це попередження Україні", - зазначив політик.

Андрій Парубій вважає, що події в Грузії показують приклад, як поводитиметься Росія у випадку, якщо Україна проводитиме незалежну зовнішню і внутрішню політику.

Тому, вважає Парубій, сьогодні наша країна повинна всіма силами підтримати Грузію, підтримати її протистояння російському агресорові, і це повинен зробити весь цивілізований світ.

"Якщо ми сьогодні не зупинимо Росію, завтра її танки можуть в"їхати на територію України або на територію будь-якої східноєвропейської країни", - підкреслив він.

Кажучи про те, чи можна вважати цей конфлікт початком третьої світової війни, Андрій Парубій акцентував, що сьогодні в силах світової спільноти, зокрема ЄС і НАТО, зупинити Росію.

"Цих зусиль буде досить, щоб не допустити ескалації конфлікту. Але світова спільнота повинна діяти погоджено, чітко і не давати таких слабинок, як під час останнього Саміту НАТО. У цьому аспекті і Німеччина, і Франція повинні усвідомити, що вони виступали "адвокатами диявола", захищаючи інтереси Росії. Тому сьогодні потрібно зупинити агресію РФ в Грузії, тому що тільки це може не допустити ескалації конфлікту в інших регіонах", - підсумував політик.

Нагадаємо, в ніч на 8 серпня різко загострилася ситуація в Південній Осетії. Всю ніч в зоні конфлікту йшли бої із застосуванням важкої зброї. Вранці у повітря були підняті літаки. Грузинські війська зайняли всі села в околицях Цхинвалі. Проте місто залишається під контролем влади невизнаної республіки.

За повідомленнями ряду інформаційних агентств світуу, обстріл Цхивалі ведеться із застосуванням ракетних установок "Град", гаубиць і важких мінометів. Почалися пожежі, в деяких районах Південної Осетії зруйновані житлові будинки.

Командувач змішаними силами з підтримки миру в зоні конфлікту Марат Кулахметов заявив, що грузинські військово-повітряні сили завдали удару по території Південної Осетії.

Начальник штабу з миротворчих операцій Об"єднаного штабу збройних сил Грузії Мамука Курашвілі заявив, що мета операції - "відновлення конституційного порядку".

Держміністр Грузії з реінтеграції Темур Якобашвілі заявив, що мета Грузії - не захопити територію невизнаної республіки, а покласти край "кримінальному режиму".

Грузія стверджує, що була змушена відмовитися від одностороннього мораторію на ведення вогню після безперервного обстрілу грузинських сіл з осетинських позицій.

Раніше в телевізійному зверненні Президент Грузії Михайло Саакашвілі закликав припинити кровопролиття, при цьому попередивши, щоб сепаратисти не випробовували терпіння Тбілісі.

У цей конфлікт втрутилася Росія, 9 серпня військовий аеродром в Мегрелії бомбардувався російськими ВВС. В результаті нальоту, за даними грузинської сторони, загинуло троє людей, декілька літаків було знищено.

З початку конфлікту російська авіація завдала ударів по ряду військових об"єктів на території Грузії, повідомляє ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ми сьогодні не зупинимо Росію, завтра її танки можуть в"їхати на територію України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути