Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2024 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не хоче припиняти війну - генсек НАТО

Путін не хоче припиняти війну - генсек НАТО
Генсек НАТО сказав про військову підтримку України. Фото: Getty Images

Наразі не спостерігається ознак того, що Володимир Путін хоче припинити війну проти України, навпаки є активізація з боку російських військ.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу у форматі міністрів оборони в Брюсселі, повідомив "Укрінформ".

"Ця війна може закінчитися завтра, якщо уряд країни, яка розпочала війну, Путін, припинить напад на Україну. Проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що Путін, Росія, планує припинити війну. Навпаки, ми бачимо, що вони активізуються", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західна зброя має бити по території РФ. Зараз Україна воює з однією рукою за спиною - Естонія

"Якщо ми хочемо досягти рішення шляхом переговорів, де Росія визнає, що Україна має вистояти як суверенна незалежна держава в Європі, то єдиний спосіб досягти цього - надати військову підтримку Україні, щоб продемонструвати Путіну, що він не переможе на полі бою", - заявив генсек НАТО.

"Він (Путін. - Gazeta.ua) не отримає контроль над Україною за допомогою військової сили, але він повинен сісти і прийняти суверенну незалежну Україну", - сказав Столтенберг.

Сили оборони України стримують наступ російських окупаційних військ. Цієї доби відбулося 76 бойових зіткнень. Найгарячішим по всій лінії фронту залишається Покровський напрямок, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Путін не хоче припиняти війну - генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути