пʼятниця, 21 січня 2022 04:35

Путін хоче відсвяткувати 100-річчя СРСР створенням нової Російської імперії - Волкер

Путін хоче відсвяткувати 100-річчя СРСР створенням нової Російської імперії - Волкер
Волкер розповів про плани Путіна. Фото: Reuters

Ексспецпредставник США у справах України Курт Волкер переконаний, що глава Кремля сповнений рішучості відсвяткувати 100-річчя СРСР створенням нової Російської імперії.

Керівники НАТО протягом наступних місяців повинні змиритися з такою реальністю, повідомив Волкер в інтерв'ю "НВ".

100 років створення СРСР виповниться у грудні 2022 року. Про цю дату Володимир Путін добре пам'ятає, вважає Волкер.

"Щоб забезпечити свободу та безпеку в Європі – і зберегти надію на те, що країни, які зараз входять до НАТО, також можуть користуватися свободою та безпекою – у НАТО мають бути готові повернутися до рівня військової присутності та пильності, небачених десятиліттями", – написав Волкер. .

Період, який був після завершення холодної війни, пояснив екс-спецпредставник США, добігає кінця. Поки що про безпеку в найближчому майбутньому не йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпезніше, ніж на відео: у мережу злили нові фото "палацу Путіна"

На думку американського дипломата, Москва "прагне зруйнувати архітектуру європейської безпеки, яка існувала після Гельсінських угод 1975 року". Натомість Путін не проти поділити Європу на західну та російську сфери впливу.

"Деякі елементи хельсінкського "декалога" прямо заперечують російські тексти: наприклад, право країн обирати свої власні безпечні союзи, невтручання у внутрішні справи інших держав, зобов'язання утримуватися від погроз або застосування сили", - зазначив Волкер.

Будь-яке порушення українського кордону вважатиметься вторгненням, заявив американський президент Джо Байден, щоб ясно дати зрозуміти президенту РФ Володимиру Путіну неприйнятність будь-якого руху російських військ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче відсвяткувати 100-річчя СРСР створенням нової Російської імперії - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути