Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 10:15

Після вторгнення нема сенсу: Зеленський закликав США терміново запровадити санкції проти РФ

Після вторгнення нема сенсу: Зеленський закликав США терміново запровадити санкції проти РФ
Санкції проти Росії Володимир Зеленський закликав США негайно запровадити. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з американськими сенаторами у Києві наголосив на необхідності терміново запровадити санкції проти Росії. Оскільки після вторгнення в Україну вони не матимуть жодного сенсу.

Про це повідомило видання Axios із посиланням ознайомлених з дискусіями джерела.

"Президент ясно дав зрозуміти: санкції проти "Північного потоку-2" мають бути запроваджені зараз. Адже будь-які ймовірні санкції щодо "Північного потоку-2" або інші обмеження будуть марними", - пише видання.

Зазначається, що Зеленський подякував семи сенаторам за їхню двопартійну підтримку. Водночас заявив, що справжнє стримування означатиме запровадження негайних санкцій, щоб дати зрозуміти президенту РФ Володимиру Путіну, що "зі США не можна жартувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно видихнути" - Зеленський терміново звернувся до українців

Санкції, обумовлені подальшою ескалацією, "в кращому випадку нейтральні, у гіршому фактично надихають Путіна", додало джерело.

"Як давні сусіди, українці краще розуміють "російський менталітет". Путін не розуміє невизначених погроз. Слова "якщо" немає в його словнику, а є лише "так" і "ні", - зауважив Зеленський.

Старший помічник від Демократичної партії сказав виданню, що загальний тон зустрічі з Зеленським був позитивним і теплим, попри розбіжності у термінах запроваджені санкції.

"У центрі уваги політики адміністрації США є створення найжорсткішого пакета санкцій, який може бути запроваджений у координації з європейськими союзниками, тому що хочемо ми того чи ні, але європейці мають тут сильнішу руку щодо санкцій, які можуть справді завдати шкоди Росії", – сказав помічник.

17 січня сім сенаторів від Демократичної та Республіканської партій зустрілися в Києві з Володимиром Зеленським та іншими високопосадовцями. Вони обговорили можливі кроки для стримування російської агресії. За результатами переговорів американські сенатори закликали НАТО, адміністрацію президента США Джо Байдена і своїх колег-демократів негайно ввести санкції проти Росії.

Своєю чергою Байден пригрозив Росії небаченими санкціями за напад на Україну. Він пообіцяв РФ "катастрофу" у випадки ескалації навколо України.

Зараз ви читаєте новину «Після вторгнення нема сенсу: Зеленський закликав США терміново запровадити санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути