четвер, 20 січня 2022 16:14

Помпезніше, ніж на відео: у мережу злили нові фото "палацу Путіна"
12

Команда ув'язненого російського опозиціонера Олексія Навального опублікувала 479 фото так званого "палацу Путіна" нібито з реальними інтер'єрами цього помешкання.

Їх поширив голова відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Георгій Албуров у Twitter.

Фото: twitter.com/alburov

Інтер'єри маєтку раніше на відео показали у вигляді 3D-візуалізацій. Це стало головним аргументом пропагандистських ЗМІ у тому, що палацу не існує. Мовляв, "все намалювали". Сумніви в справжності показаних інтер'єрів виникали й в частини коментаторів.

"Сьогодні ми розставимо всі крапки над i. Розвіємо будь-які сумніви щодо того, чи існує палац чи ні. Як він виглядає – зсередини, зовні. Що там є і що там було. Ми покажемо вам сотні справжніх фотографій", – повідомила команда Навального.

Більшість фото інтер'єрів схожі на опубліковані раніше візуалізації. Різняться вони у деталях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві під Кремлем вийшли із плакатом "Путін вбивця"

Як зазначили розслідувачі, позолоти та іншого оздоблення, зокрема, стилізованих російських гербів, було навіть більше, ніж у планах. Окрім іншого, опубліковано і фото кімнати з жердиною, яку розслідувачі вважають "приватним стрип-клубом".

Стверджується, що ці фото "надіслали з будівництва". У який спосіб їх верифікували – невідомо. Імовірно, ідеться про фотографії колишніх років, оскільки до моменту виходу фільму Навального всі інтер'єри "палацу" демонтували, а в приміщенні йшов ремонт.

"Я, коли побачила ці фотографії, відчула, мабуть, найширший спектр емоцій із можливих. Спершу шок. Ти бачиш на власні очі те, що представляв у деталях. І ось воно перед тобою. Реальне. Існує", - написала представник ФБК Марія Пєвчіх у Тwitter.

Усі фото можна переглянути за посиланням.

Фільм "Палац Путіна" на Youtube набрав понад 100 млн переглядів. Його опублікували у січні 2021 року через кілька днів після арешту Олексія Навального. Ідеться про великий маєток на узбережжі Чорного моря неподалік Геленджика. Стверджується, що тільки на будівництво і реконструкцію головної будівлі витратили 100 млрд рублів.

Зараз ви читаєте новину «Помпезніше, ніж на відео: у мережу злили нові фото "палацу Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути