вівторок, 02 листопада 2021 09:37

У Росії затримали детективів, які допомагали у розслідуваннях Навального

У Росії затримали детективів, які допомагали у розслідуваннях Навального
Журналісти зібрали компромат на вісьмох оперативників ФСБ. Фото: Reuters

У Москві затримали трьох чоловіків за підозрою у пошуку особистих даних, призначених для використання в розслідуваннях російського опозиціонера Олексія Навального.

Чоловіків обвинувачують у підробці документів та порушенні таємниці телефонних переговорів, повідомило 1 листопада ТАСС з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

"Затримані Петро Катков, Олександр Зеленцов та Ігор Зайцев, використовуючи фальшиві документи співробітників поліції, займалися пошуком даних приватних осіб у даркнеті. За це отримували гонорари. Вони стверджують, що не знали, на замовлення кого збирали інформацію", - йдеться у повідомленні.

Фігуранти справи відкрили 2020 року детективне агентство, отримали білінги співробітників ФСБ, яких Навальний обвинувачував у своєму отруєнні, а також дізналися їхні номери телефонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФСБ відреагували на дзвінок Навального учаснику свого отруєння

Згідно з інформацією The Insider, Bellingcat, CNN та Der Spiegel до отруєння Навального можуть бути причетні вісім оперативників ФСБ, які з 2017-го вели за ним стеження. Вони ж їздили за політиком до Томська, де йому згодом стало погано.

Торік у грудні Навальний заявив, що за кілька годин до публікації розслідування про своє отруєння, зателефонував співробітнику групи ФСБ Костянтину Кудрявцеву. Під час розмови той фактично підтвердив, що політика мали намір убити.

Зараз ви читаєте новину «У Росії затримали детективів, які допомагали у розслідуваннях Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути