четвер, 20 січня 2022 13:59

У відповідь на заяву США у Путіна пригрозили Україні "громадянською війною"

У відповідь на заяву США у Путіна пригрозили Україні "громадянською війною"
Пєсков у відповідь на заяву Байдена про санкції погрожує "громадянською війною". Фото: Reuters

Заяви про те, що російські банки не зможуть здійснювати операції з доларом у разі вторгнення Росії в Україну, нібито можуть спровокувати там початок "громадянської війни".

Слова президента США Джо Байдена можуть сприяти дестабілізації обстановки, заявив у четвер прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає російський "Інтерфакс".

"Всі ці заяви можуть вселяти абсолютно помилкові надії в гарячі голови деяких представників українського керівництва, які можуть знову вирішити почати громадянську війну в своїй країні. Спробувати силовим методом вирішити проблеми Південного Сходу", - сказав Пєсков.

Заяви з попередженнями, "що Росії за якісь гіпотетичні дії доведеться заплатити велику ціну, звучать щодня".

"Ми неодноразово на подібні заяви реагували. Вважаємо, що вони жодним чином не сприяють розрядці напруженості, яка наразі виникла у Європі", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть завдати удару у відповідь на кібератаки РФ проти України

Президент США Байден заявив, що на Росію чекає катастрофа у разі ескалації конфлікту в Україні. Про це Байден сказав на пресконференції, присвяченій року з дня початку його президенства.

Зокрема, російським банки можуть заборонити проводити операції з доларом. "Надалі можуть бути серйозні економічні наслідки. Наприклад, все, що пов'язане з доларом: якщо вони введуть війська, вони заплатять. Їхні банки не зможуть проводити операції з доларами", - заявив Байден.

Зараз ви читаєте новину «У відповідь на заяву США у Путіна пригрозили Україні "громадянською війною"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути