Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 17:18

Представник Мирослави Гонгадзе оскаржила закриття справи проти Кучми

Представник Мирослави Гонгадзе оскаржила закриття справи проти Кучми

Представник інтересів вдови журналіста Георгія Гонгадзе - Мирослави - Валентина Теличенко подала скаргу в Апеляційний суд міста Києва на постанову Печерського районного суду Києва про визнання незаконним порушення кримінальної справи відносно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста.

"Я підготувала і сьогодні поштою через Печерський районний суд направила до Апеляційного суду відповідну скаргу на це рішення", - повідомила в середу Теличенко журналістам.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України також подала апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи відносно екс-президента Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є багато доказів злочинних дій Кучми - депутат

Кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз назвав скасування справи проти Кучми "замовним і платним"

13 грудня 2011 Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

Зараз ви читаєте новину «Представник Мирослави Гонгадзе оскаржила закриття справи проти Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути