понеділок, 19 грудня 2011 13:05

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

ГПУ оскаржила скасування справи проти Кучми

ГПУ оскаржила скасування справи проти Кучми

Генеральна прокуратура України подала апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи відносно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Генпрокуратура подала апеляцію на рішення Печерського суду по "справі Кучми", - сказав керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Гонгадзе повісили на Януковича - Наливайченко

13 грудня 2011 Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз назвав скасування справи проти Кучми "замовним і платним"

16 грудня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура подасть апеляцію на рішення Печерського райсуду про скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ оскаржила скасування справи проти Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути