четвер, 15 грудня 2011 15:27

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Є багато доказів злочинних дій Кучми - депутат

Є багато доказів злочинних дій Кучми - депутат

Депутат і колишній слідчий Григорій Омельченко називає рішення суду, який закрив справу проти Леоніда Кучми, абсурдним із юридичного погляду.

Та, за його словами, це було прогнозовано, пише газета "День".

Він також зазначив, що справа проти Кучма - це "одна зі складових багатоходової спецоперації, щоб відволікти увагу, в першу чергу, Європейського Союзу, Парламентської асамблеї Ради Європи, багатьох державних діячів Європи та США, увага яких була прикута до розгляду в Печерському суді справ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка".

"Постанова про порушення кримінальної справи була розрахована на те, щоб якимось чином змістити акцент громадської думки. Нібито правоохоронні органи у нас незалежні, судова система незалежна. Я попереджав, що постанова про порушення кримінальної справи буде скасована, щоб в такий спосіб обілити президента Кучму",- наголосив він.

"Генеральна прокуратура махнула рукою, винесла постанову про відмову порушення кримінальної справи чи взагалі не розглядала, незаконно через Верховний суд скасувала постанову судді Василенка. Вся увага була прикута до одного епізоду, так само як і увага Парламентської асамблеї. І вийшло так, що у всій своїй діяльності Леонід Кучма білий і пухнастий", - додав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирослава Гонгадзе: рішення суду щодо Кучми - цвях у труну українського правосуддя

Він також запевнив, що "достатньо документально підтверджених підстав, в тому числі й резолюцій, написаних самим Кучмою в різні роки, що в його діях є низка ознак злочинів".

"За висновками слідчої комісії, Кучма є співорганізатором викрадення та вбивства Г. Гонгадзе та інших злочинів, які всі направлені в Генеральну прокуратуру", - підкреслив Омельченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Гонгадзе повісили на Януковича - Наливайченко

За його словами, з "юридичної і моральної точки зору для Кучми було б важливо, щоб цю справу заслухали в суді в повному обсязі і щоб суд, якщо він не винен, виніс виправдальний вирок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ грала у піддавки із Кучмою - адвокат Гонгадзе

"Але влада на це ніколи не піде. Ворон ворону око не виклює. Це була димова завіса відбілити Кучму. Нинішнім керівництвом вже, по суті, завершено послідовне знищення Верховного суду як найвищого судового органу в нашій державі. На сьогодні в Україні немає справедливого суду, який відповідно до Конституції здійснював би захист прав і свобод людини і громадянина. Суди перетворено в інструменти задоволення політичних, бізнесових та особистих інтересів тих, хто має реальну владу", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Є багато доказів злочинних дій Кучми - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути