четвер, 08 грудня 2011 10:52

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Мирослава Гонгадзе: у суді розпочався "спектакль з відмивання Кучми"

Мирослава Гонгадзе: у суді розпочався "спектакль з відмивання Кучми"

Мирослава Гонгадзе вважає, що суддя Галина Супрун 7 грудня почала "черговий судовий спектакль з відмивання екс-президента Кучми".

Про це йдеться в її заяві з приводу розгляду скарги захисників Леоніда Кучми на порушення проти нього кримінальної справи, яку передала "Українській правді" представник вдови Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Чашу мого терпіння переповнила чергова наруга над законом з боку чергової "її честі" судді Печерського районного суду Києва Галини Супрун", - пише Мирослава Гонгадзе.

"7 грудня без надання відповідних доказів, порушуючи закон "її честь" Супрун розпочала черговий судовий спектакль з відмивання екс-президента Кучми у справі його причетності до вбивства Георгія", - вважає вдова журналіста Георгія Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сторона Гонгадзе зловила адвокатів Кучми на правовому "ляпі"

Вона нагадує, що перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив, що слідство по справі Кучми завершено, що означало, що скарга адвокатів Кучми про скасування постанови про порушення проти нього справи не може бути розглянута судом.

"Але суддя Супрун, виявляється, заволоділа особливою інформацією, з відомих лише їй джерел, що слідство по справі Кучми прокуратура відновила, що означає лише одне: дає можливість скасувати постанову про порушення кримінальної справи проти Кучми за причетність до вбивства мого чоловіка", - заявляє Мирослава Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу проти Кучми збираються закрити - адвокат

"Я навіть не хочу здогадуватися, скільки коштує "її честь" з її особливими джерелами інформації", - додає вона.

На думку Мирослави Гонгадзе, тепер риторичним є питання, як завершиться розгляд цієї справи: "Але це відбудеться в задзеркаллі, яким сьогодні є Україна. У реальному ж світі Леонід Кучма залишиться, як сказав мені один з водіїв вашингтонського таксі, "тим президентом, який замовив журналіста". Сьогодні ж зрозуміло лише одне: вони нас перемагають своєю брутальністю, безчестям і грошима, які у нас же і вкрали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко: завтра зажерлива влада буде вивозити журналістів у ліс цілими редакції

Вона констатує, що Україна зараз - "корумпована держава без права, справедливості і правди", де "все купується і все продається".

Зараз ви читаєте новину «Мирослава Гонгадзе: у суді розпочався "спектакль з відмивання Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути