вівторок, 06 грудня 2011 13:49

Мельниченко: завтра зажерлива влада буде вивозити журналістів у ліс цілими редакції

Мельниченко: завтра зажерлива влада буде вивозити журналістів у ліс цілими редакції

Якщо екс-президент Леонід Кучма уникне покарання у справі Георгія Гонгадзе, то доля загиблого журналіста може спіткати цілі редакції.

Про це заявив Микола Мельниченко, коментуючи призначений на 7 грудня розгляд скарги адвокатів екс-президента Кучми на постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи.

"Якщо сьогодні Кучма вийде сухим з води, то завтра зажерлива влада, усвідомивши свою повну безкарність, буде вивозити чесних журналістів, що ще залишились, у таращанський ліс цілими редакціями", - написав Мельниченко на своєму сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КС визнав плівки Мельниченка незаконними: для цього знадобилося 10 років

"Змиритися з владним свавіллям в Україні, безпросвітним злодійством і зубожінням оточуючих нас людей дозволить нам на час відсунути цю проблему від нас самих, - вважає екс-майор. - Але вирішення нагальних питань сьогодення знаходиться насамперед в адекватному оцінюванні дійсності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існує загроза безпеці Мельниченка - адвокат

Він закликав запитати спочатку "не з влади, а у себе: засудити невинну людину або дозволити вбивці залишитися на волі і здійснювати свої злочини далі?".

"Дізнавшись про підготовлений / скоєний злочин проти журналіста, добре зважте чи варто ставати на його захист. Журналістів вбивають виключно люди, наділені владою. Будь-яка влада, як казав Кучма, - вона від Бога", - додав екс-майор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма "повісив" на Мельниченка вбивство Гонгадзе

Мельниченко також наголосив: "Чи вистачить у вас сил протистояти системі, дійти до кінця? Під удар потраплять найближчі вам люди. Чи готові ви їх втратити? Ці ж журналісти, отримавши тридцять срібняків, з чистою совістю вкажуть на вас як на можливого вбивцю. Чи є резон зараз перед виборною кампанією захищати журналістів від піховшеків в їх власних лавах?".

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко: завтра зажерлива влада буде вивозити журналістів у ліс цілими редакції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути