понеділок, 22 квітня 2019 19:00

Порошенко толерував російський реванш і програв - політолог

Порошенко толерував російський реванш і програв - політолог
Петро Порошенко толерував в Україні прокремлівські ЗМІ і реваншистів, вважає політолог Михайло Басараб. Фото: Politeka

Петро Порошенко програв вибори президента, бо толерував абсурдну реальність прокремлівських медіа. Про це Gazeta.ua розказав політолог Михайло Басараб.

"Це було голосування проти Порошенка. Адже ми бачили, що соціологія показувала йому антирейтинг у 50 відсотків. Кожен другий українець з правом голосу категорично не хотів голосувати за нього. Зеленський зумів змобілізувати довкола себе цих людей. Всі ці роки Порошенко толерував прокремлівські медіа, які формували абсурдну реальність - спотворювали свідомість українських громадян. У момент війни і після Революції гідності все мало ділитися на біле і чорне, правду і не правду. Російські медіа, за мовчазної згоди Порошенка, сформували сіру реальність, коли зневажались цінності нової України, активісти, добровольці і волонтери. Вони були під атакою прокремлівських медіа".

Порошенко покривав режим Януковича, вважає політолог.

"Порошенко покривав представників режиму Януковича. Говорив, що Мінські домовленості (лідери Німеччини, Франції, України та Росії підписали документ у вересні 2014 року. Після загострення конфлікту на Донбасі узимку 2015-го підписали додатковий протокол. Документ, зокрема, змушує Україну провести там вибори до виведення російських військ із Донбасу і надати цій території особливий статус. - gazeta.ua) є безальтернативною реакцію на агресію Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт вказав на причини провалу Порошенка

Але він недооцінив політичну ерудованість української нації. Він допомагав російські гібридній машині своїми діями. Українці просто розібрались, що він лукавить. Заявляє, що Росія - ворог, але продовжує співпрацювати з Медведчуком (кум російського президента Володимира Путіна. - gazeta.ua). Тому отримав такий результат. Висока явка говорить про те, що українці боротимуться за свою державу.

У Петра Олексійовича є плани піти до парламенту на чолі своєї партії. Але говорити про це рано. Ті 25 процентів, які ми побачили вчора, не проголосують за "Блок Петра Порошенка". Абсолютна більшість з цих 25% виборців голосували проти Зеленського ".

Володимир Зеленський виграв у другому турі виборів президента, який відбувся 21 квітня 2019-го року. ЦВК опрацювала 99, 74% бюлетенів. За ними у Зеленського 73.22 % голосів, а у Порошенка - 24.46 %.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко толерував російський реванш і програв - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути