вівторок, 23 вересня 2014 10:55

Порошенку радять зробити Гонтареву "весільним генералом"

Порошенку радять зробити Гонтареву "весільним генералом"
Фото: m.gordonua.com

Сьогоднішня нарада президента і прем'єра з керівниками 15 найбільших українських банків не змінить ситуацію на грошово-кредитному та валютному ринку. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Олександр Охріменко.

За його словами, керівництво держави займається імітацією вирішення валютних проблем. "Це лише піар. Наради - це Радянський Союз. Там, коли хотіли заговорити якусь справу, саме цим і займалися. Треба не наради проводити, а діяти. Для того, щоб стабілізувати ситуацію на валютному ринку, потрібно доручити роботу фахівцям. Навіщо зайвий раз смикати і збирати керівників банків? Їм і так є, чим зайнятися. А від того, що вони ще раз почують, як у нас все погано, легше не стане. Навіщо дві години слухати президента чи прем'єра, що ми повинні кудись рухатися?", - зауважив експерт.

Охріменко вважає, що керівництво Нацбанку треба змінити. "Поверніть туди Ігоря Соркіна, Сергія Яременка, Володимира Стельмаха. Першого вигнали, бо він був поганий. Не можемо поставити Яременка, бо він колись дружив з Тимошенко. Нам не подобається Стельмах, бо то - людина Ющенка. Та що з того? Зробіть там нормальне правління, а Гонтарева нехай буде "весільним генералом", бо вона не має необхідного досвіду. Вони будуть працювати, а не інтерв'ю роздавати. Їх ніхто не бачитиме, не буде чути, бо вони будуть зайняті справами", - наголосив економіст.

"Може, президент і хоче змін у Нацбанку. Але він - людина політична. Йому радники розказують про вибори, Росію, Європу. Гонтареву поставили, бо вона вільно володіє англійською. Добре. Але не можна обмежуватися лише тим, що посадовець може говорити на одній мові із МВФ. Він теж нам зараз не може допомогти", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенку радять зробити Гонтареву "весільним генералом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути