вівторок, 13 вересня 2016 11:02

Порошенко "підклав свиню" російським мовникам

Порошенко "підклав свиню" російським мовникам
Фото: unn.com.ua

Росію вилучили зі списку європейських мовників у сфері телебачення і радіомовлення.

Відповідні зміни до закону про телебачення і радіомовлення щодо визначення передач європейського виробництва підписав президент Петро Порошенко.

"Ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 07:00 і 23:00 повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами: передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менш як 70% загального тижневого обсягу мовлення. Також не менш як 50% загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва", - ідеться в тексті закону.

Музичні твори українських авторів і виконавців мають становити не менш як 50% загального щотижневого обсягу мовлення в радіопрограмах.

Передача європейського виробництва - створена однією або кількома юридичними особами-резидентами країн, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне мовлення. Сюди належать програми, виготовлені на замовлення юридичних осіб-резидентів країн, які ратифікували Європейську конвенцію. Але якщо безпосереднім виробником передачі є особи-резиденти таких країн.

Якщо програма створена на замовлення або за участі юридичних осіб-резидентів держави-агресора, її не можна вважати продуктом європейського або українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили ще низку російських фільмів і серіалів

Як відомо, Верховна Рада у травні відрахувала Росію зі списку європейських мовників у сфері телебачення і радіомовлення. Від парламенту очікують до кінця року ухвалити законопроект про заборону на ввезення книг антиукраїнського змісту з Росії та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко "підклав свиню" російським мовникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути