Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 11:30

Понад 50 бійок у Раді влаштували депутати за останні 16 років

Понад 50 бійок у Раді влаштували депутати за останні 16 років
Українці підрахували, що з моменту отримання незалежності у Верховній Раді України сталолося більше 50 бійок між народними обранцями. Найбільш популярними методами пояснення опонентові своєї точки зору в українському парламенті були й залишаються стусани, а також псування одягу інакомислячого депутата. За статистикою, на парламентське поле бою виходять в основному чоловіки, хоча бували випадки, коли в боях навкулачки брали участь і жінки.

Так, 1997 року лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко допомогла членові цієї ж партії Володимиру Марченку надавати стусанів депутатові Павлу Мовчану, який дозволив собі невтішно відізватися про народну обраницю.

За словами юристів, покарати забіякуватих депутатів практично неможливо: найсуворішою карою в таких випадках вважається тимчасова заборона на відвідини депутатом-хуліганом сесії Верховної Ради. Проте й цей захід застосовується вкрай рідко.

Для запобігання бійкам між парламентаріями в деяких країнах існують спеціальні пристави, які стежать за порядком під час засідань.

За матеріалами: УНИАН, "Телеграф".

Зараз ви читаєте новину «Понад 50 бійок у Раді влаштували депутати за останні 16 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути