субота, 08 червня 2019 13:16

Політолог: об'єднана опозиція з легкістю долає 5% бар'єр

Політолог: об'єднана опозиція з легкістю долає 5% бар'єр

"У ситуації глобальних змін політичного ландшафту злиття політсил стає трендом цього політсезону. Цілком розумний і прагматичний крок.

7 червня в Києві на Трухановому мосту, відбулося символічне підписання Меморандуму єдності опозиційних сил. Чутки, що ходили після заяви Кернеса на з'їзді в Харкові про необхідність об'єднання опозиції, що проект приросте канонічним ОпоБлоком підтвердились. Політичний союз для спільної участі в парламентських виборах уклали п'ять партій: "Опозиційний блок", "Партія миру і розвитку", "Відродження", "Довіряй Справах" і "Наші", пише на своїй сторінці в ФБ політолог Андрій Золотарьов, передає comments.ua.

Зрозуміло, що головна причина об'єднання зусиль це прагнення подолати 5% бар'єр, який Рада не побажала знизити, відзначає він. В такому форматі об'єднання буде претендувати на куди більш широке представництво, що виходить за рамки Півдня і Сходу країни. "Приєднання ОпоБлока і те, що він схоже стане базисом проекту погана новина для їх колишніх колег по фракції і партії, що пішли до Медведчука. Останні все далі заганяють себе в токсичну і локальну проросійську нішу. Крім того, на мажоритарці не тільки у ОпоБлока, але й у "Відродження" позиції набагато міцніші ніж у конкурентів з "За життя", та й підтримка мерів з їх ресурсами свою роль зіграє. Така політична кооперація дозволяє розраховувати не тільки на прохід в Раду за списками, але і отримати другу за чисельністю фракцію зі "списочниками" і "мажоритарниками", впевнений політолог.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: об'єднана опозиція з легкістю долає 5% бар'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути