пʼятниця, 24 червня 2011 11:33

Політична еліта не поважає і ніколи не поважала Конституцію України - експерт

Політична еліта не поважає і ніколи не поважала Конституцію України - експерт

Якби в української політичної еліти була повага до Основного Закону, то в Україні була б така Конституція, як наприклад, у Сполучених Штатах, яка не міняється вже кількасот років.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

Експерт, зокрема, вважає, що у сучасних політиків України відсутня належна повага до Конституції, і вона не є фактором, який стабілізує політичну ситуацію в країні.

"Ми зараз живемо за дивною Конституцією, яка ухвалювалась рішенням судового органу влади. Таке рідко трапляється у конституційній практиці. Адже зміни мали ухвалювались через парламент. Тому навряд чи можна говорити про якусь повагу з боку нашої політичної еліти до Конституції", - сказав Таран.

Політолог також підкреслив, що в Україні конституційні зміни відображають баланс політичних сил, а мали б відображати інтерес суспільства.

"Чесно кажучи, у нас ніколи серед політичної еліти не було поваги до Основного Закону. Адже українська Конституція змінюється щоразу після перерозподілу сил у владі. Як правило, це буває після виборів або під час політичних катаклізмів", - уточнив експерт.

"Якби у нас була повага до Конституції з боку політичної еліти, то вона у нас була б така, як наприклад, у Сполучених Штатах - у цій країні Основний Закон не міняється вже кількасот років", - резюмував Таран.

Як відомо, у лютому 2011 року під головуванням президента Віктора Януковича відбулося засідання, присвячене створенню Конституційної Асамблеї. На ньому Янукович повідомив, що роботу з підготовки нової Конституції має очолити Леонід Кравчук.

Конституція України - це основний закон держави Україна, який був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. На пам'ять про її прийняття у цей день в Україні щорічно святкується державне свято.

Зараз ви читаєте новину «Політична еліта не поважає і ніколи не поважала Конституцію України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути