понеділок, 29 листопада 2010 20:37

Питання поставок газу повністю врегулювали

Питання поставок газу повністю врегулювали

"Нафтогаз", "Газпром" і "РосУкрЕнерго" повністю врегулювали питання поставок газу.

Сторони підписали пакет угод щодо вирішення низки суттєвих питань взаємодії в газовій сфері, повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Згідно з підписаними документами на виконання рішення Арбітражного інституту торговельної палати Стокгольма "Нафтогаз" поверне 12,1 мільярдів кубометрів природного газу "РосУкрЕнерго".

У свою чергу "РосУкрЕнерго" погасить заборгованість перед "Нафтогазом" у сумі 1,7 мільярдів доларів і перед групою "Газпром" в сумі 810 мільйонів доларів.

Таким чином, підписання пакету угод дозволило сторонам повністю врегулювати відносини, пов'язані з поставками газу в 2008-2009 роках.

"Досягнуті домовленості дозволять зберегти газовий баланс України і забезпечити проходження опалювального сезону 2010 - 2011 роки без залучення "Нафтогазом" додаткових кредитних ресурсів", - наголошується в заяві.

Як повідомлялось раніше, швейцарський газовий трейдер RosUkrEnergo має намір вимагати від НАК "Нафтогаз Україна" відшкодування нібито понесених збитків на суму 500 млн дол.

Нагадаємо, що НАК "Нафтогаз Україна" - державна компанія. Тому весь тягар порятунку її від боргів і компенсацій лягає на споживачів газу, а саме на рядових громадян - платників податків.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Питання поставок газу повністю врегулювали ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути