субота, 27 листопада 2010 10:53

Фірташ хоче видоїти з "Нафтогазу" ще $ 500 млн

Фірташ хоче видоїти з "Нафтогазу" ще $ 500 млн

Швейцарський газовий трейдер RosUkrEnergo має намір вимагати від НАК "Нафтогаз Україна" відшкодування нібито понесених збитків на суму 500 млн дол/ Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

Усне слухання в Стокгольмському арбітражі з даного питання повинне відбутися в березні 2011 р.

У статті наголошується, що, незважаючи на національні та виняткові особливості оподаткування НАК, за розмитнення і за повторне прийняття на баланс 11 млрд куб. м газу з ПСГ України, які належить повернути RosUkrEnergo, Міністерство палива та енергетики і Державна митна служба запропонували розстрочити "Нафтогазу" податкові зобов'язання.

"За підрахунками експертів і джерел у Кабміні, прямий збиток бюджету України тільки від таких особливостей оподаткування національної компанії складе 30-35 млрд грн. Збитки від несплати "Нафтогазом" тільки двох обов'язкових податків - ПДВ і податку на прибуток можуть скласти 14-15 млрд грн (це без штрафу за несплату цих податків). У результаті таких особливостей оподаткування в бюджеті "Нафтогазу" утворюється діра мінімум в 15 млрд грн - дефіцит оборотних коштів. До речі, саме такою цифрою обмежений допустимий дефіцит бюджету НАК згідно з меморандумом України з МВФ. А сума виходить більш ніж солідна - близько 60-65 млрд грн ", - говориться в статті.

Нагадаємо, що НАК "Нафтогаз Україна" - державна компанія. Тому весь тягар порятунку її від боргів і компенсацій лягає на споживачів газу, а саме на рядових громадян - платників податків.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ хоче видоїти з "Нафтогазу" ще $ 500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути