Ексклюзиви
середа, 24 листопада 2010 14:09

Гудима пояснив, чому Верховний суд повернув Фірташу газ

Гудима пояснив, чому Верховний суд повернув Фірташу газ

"БЮТівець" Олександр Гудима не здивований рішення Верховного суду України про підтвердження правомірності зобов'язання "Нафтогазу України" повернути компанії РосУкрЕнерго 12,1 мільярда кубометрів природного газу було очікуваним.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Нічого несподіваного не сталося. У нас судова гілка влада не є незалежною. Вона підпорядкована владі. Верховний суд знаходиться в стані ліквідації. Його судді шукають, щоб їх прилаштували десь на роботу в спеціалізовані суди. Вони є заручниками. Тому прийняли прогнозоване рішення. Воно для мене є неприємним", - зазначив депутат.

"Василь Онопенко фактично вже не має посади голови Верховного суду. Весь Верховний суд разом із ним є деморалізованим. Від нього не варто було очікувати справедливих рішень на користь української держави. Ще два роки тому можна було думати, що ніхто не впливав на Верховний суд. Але не зараз", - наголосив Гудима.

За його словами, тепер президент Віктор Янукович має думати, яким чином він буде повертати гроші керівнику РосУкрЕнерго Дмитру Фірташу та російському "Газпрому".

"Там 50 на 50. Тепер є питання, як поділять ту половину, яка належить Фірташу. Ніхто ж не приховує, що він добився такого рішення завдяки команді влади – Януковичу, Бойку, Льовочкіну", - зауважив політик.

Нагадаємо, Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду міста Києва та Апеляційного суду, якими була підтверджена правомірність рішення Арбітражного інституту торгівельної палати міста Стокгольм від 8 червня 2010 року. Воно полягає в тому, що НАК "Нафтогаз України" зобов'язана повернути компанії РосУкрЕнерго 12,1 мільярда кубометрів природного газу.

Зараз ви читаєте новину «Гудима пояснив, чому Верховний суд повернув Фірташу газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути